pondělí 4. ledna 2016

42. Den Léto vs. Zima

Léto vs. Zima

Nemůžu se rozhodnout, který roční období miluju víc. Jsem věčně nespokojenej člověk. To znamená, že je mi v létě (překvapivě) horko, na podzim trpím podzimní depresí, v zimě mě štve brzká tma a na jaře mě sužuje jarní únava.

Ještě že už jaro a podzim nejsou.

Už je to tedy čistě jenom fight mezi zimou a létem.

Nevím, jestli víc miluju, jak je mi na zvracení pokaždé, kdy vstoupím na betonový nebo asfaltový povrch, nebo to, jak málem vrhnu v přecpaným a přetopeným busíčku, kde se sotva hnu a svlíknout se z bundy by byl kousek hodný Copperfielda.

Nevím, jestli miluju víc to, jak mám v létě z otevřených bot věčně rozkopaný a pošlapaný nohy od psa nebo to, že vlát za psem na sněhovém povrchu je nebezpečný, ne-li dokonce nemožný!

Nevím, jestli víc zbožňuju tu brzkou tmu, kdy svýho psa vidím za světla jen v sobotu na cvičáku, anebo to nekonečný světlo, kdy je pořád čas jít z hospody domů, tak z ní nikdo nechodí.

Nevím, jestli si víc užívám to pocení ve třech vrstvách oblečení při vyvinutí jakýkoliv fyzický aktivity nebo tu sprchu potu v létě, kterou způsobí i zvednutí ruky.

Nevím, jestli se mi víc líbí to, že mě v zimě kdykoliv klesne teplota pod bod mrazu začnou bolet zuby nebo to, že v létě nemám pod co schovat špeky.

A nejvíc žeru to, jak jsou všichni silničáři, údržbáři, chalupáři, popeláři každou zimu celí bez sebe z toho, že v zimě sněží!

Kam se na ně hrabu...


3 komentáře:

  1. Ty pořád něco nevíš :D
    Takže já vím, že Ty nevíš... mám zase o jednu vrásku méně a vesmír je v harmonii :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak ty budeš harmonie a já chaos, hmmm okay? :D

    OdpovědětVymazat
  3. Tak ty budeš harmonie a já chaos, hmmm okay? :D

    OdpovědětVymazat