středa 14. října 2015

Den. 1 Pomsta pana Tau

Pomsta pana Tau


Miluju sychravé počasí. Z nebe padá voda, u které těžko rozlišíte, jestli se jedná o padající mlhu či drobné kapičky deště. Chlad činí každý interiér útulnějším. Stojím na zastávce. Je začátek podzimu a barevné listí kreslí mozaiku plnou...

„Au…!“

Kriste bože! To si děláš prdel, že mě ta ženská dloubne už podruhý deštníkem do hlavy?! Má jediný štěstí, že mě nezachytila za dred. Vlála bych za ní celou cestu do práce.

A je to tady.

Desítky lidí kryjící se i při nepatrném dešti těmi plastovými zhůvěřilostmi. Bezohlednost okolí už tak nezná hranic. Ale když u toho má polovina obyvatelů ulic v ruce kovovo-polyesterovo-bůhvíco zbraň, je to teprve pecička. Ostré zakončení drátů přímo vybízí k terorizování obyvatel, kteří kolegiálně kryjí hlavy kapucemi a čepicemi.

Není to přirozený! Vsadím se, že tento vynález pochází od Cruelly Devil, která si nechtěla v dešti smočit špičku s cigárem, ale zároveň chtěla trýznit bytosti větší než psy. A to množství druhů! Eco, holové, golfové, skládací, duhové a speciální oživlé deštníky terorizují město. A to množství barev! Není to tak příjemný jako padající listí. Je to na epileptický záchvat!

Takže až budete stát jako jediní na zastávce s obrovským, roztaženým deštníkem a divoce se jím ohánět při čekání na busíček, přičemž ho složíte až potom, co si položíte kabelku/batoh, najdete pohodlné místo k sezení a bus se začne rozjíždět, vzpomeňte si na mě. Až se potáhnete po ulici jako smrad a nenecháte rychlejšího projít díky barikádě pana Tau, myslete na mě. Až někdo bude nosit vaše oko nabodnuté na parapleti, jsem s vámi.

A proto...

Deštník? Ne, děkuji. Raději buřinku.

via

Žádné komentáře:

Okomentovat